Ideetjes

Hoe kun je thuis de sfeer van kantoor namaken?

Nu Nederland weer op slot zit gaan weer meer mensen thuis werken. Nadat dit in de lente ook al is gebeurd werd dit door een hoop mensen nog uitgesteld. Simpelweg omdat het op kantoor gewoon prettiger werken is. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je thuis dat gevoel van het kantoor krijgt? Wij geven je 3 tips.

1. Ga niet in stilte werken

De eerste fout die een hoop mensen maken is door in volledige stilte te gaan werken. Natuurlijk is het soms lekker om even geen gepraat van collega’s om je heen te horen, maar als je voor langere tijd thuiswerkt ga je dit na een tijd vanzelf missen. Probeer daarom om de situatie van het kantoor thuis na te bootsen. Zet bijvoorbeeld een radio cd speler neer op hetzelfde station als op kantoor. Zo heb je toch een beetje het gevoel alsof je met collega’s op kantoor zit. Niet jouw stijl? Dan kun je altijd nog je eigen muziek aanzetten. Alles is beter dan in stilte werken!

2. Houd het contact met je collega’s

Een van de belangrijkste dingen die je mist als je thuiswerkt zijn je collega’s. De mensen die je normaal bijna elke dag ziet en spreekt. Om goed betrokken te blijven is het verstandig om regelmatig contact met je collega’s te houden. Zo blijf je op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen het bedrijf, maar heb je ook het persoonlijke contact wat voor een hoop mensen erg belangrijk is. Dit kun je doen door af en toe met elkaar te bellen, maar er zijn ook bedrijven die samenkomen in een Zoom meeting. Zo krijg je toch het idee dat je op kantoor aan het brainstormen bent en blijf je bij alle projecten betrokken.

3. Zorg voor een comfortabele werkplek

Om je goed te kunnen concentreren is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt. Je kunt best even op de bank gaan zitten, maar dit moet niet je standaard werkplek zijn. Een goede bureaustoel en goed bureau zorgen namelijk voor een goede werkhouding die er voor zorgt dat je langer geconcentreerd kunt blijven. Vraag daarom aan jouw baas om een goede stoel om thuis te werken. Je baas is namelijk verplicht om jou te voorzien van een goede werkplek!

Comment here