InterieurWonen

Hoe kun je een houten trap renoveren?

Een houten trap kan een designobject zijn. Hout heeft namelijk een warme, luxe uitstraling en oogt uitnodigend. Wel moet je een trap goed onderhouden om de treden mooi te houden. Een trap wordt dagelijks namelijk veelvuldig gebruikt, waardoor de treden kunnen gaan slijten. De traptreden worden dan steeds gladder, wat ook nog eens gevaarlijke situaties kan opleveren. Merk je dat dit bij jouw trap het geval is? Dan is het tijd voor een traprenovatie. Maar hoe werkt dit? In dit artikel vertellen we je hoe een houten trap kan worden gerenoveerd.

Wanneer is het tijd voor een traprenovatie?

Elke dag loop je meerdere keren de trap op en af. Je trap is dan ook een echt gebruiksobject. Helaas kan dit na een paar jaar betekenen dat de treden gaan slijten. Er komen krassen en gladde plekken op. Als dit het geval is, wordt het tijd om je trap op te laten knappen. Dit doe je niet alleen omdat een nette, frisse trap een stuk mooier is: een gladde trap kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Merk jij op dat je trap glad is? Of zie je veel krassen in het oppervlak? Raadpleeg dan een expert in traprenovatie. Zo’n expert kan jouw trap grondig opknappen zodat hij weer mooi en veilig is.

Hoe verloopt een traprenovatie?

Bij een traprenovatie wordt er geen compleet nieuwe trap neergezet. Je oude trap wordt juist in een nieuw jasje gestoken: de treden worden namelijk bekleed met nieuwe overzettreden, die naadloos over de oude trap heen worden gemonteerd. De trap krijgt een nieuwe look die helemaal naar jouw smaak is. Om dit te laten doen, hoef je enkel drie simpele stappen te volgen:

  • Als eerste vraag je een offerte aan, waarna een expert contact met je opneemt;
  • Er wordt een adviesgesprek gepland. Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden voor een traprenovatie besproken. Zo wordt er bijvoorbeeld besproken of je houten of kunststof overzettreden wilt laten installeren. Ook wordt je trap nauwkeurig opgemeten en wordt er een passende prijsopgave voor je opgesteld;
  • Hierna wordt de renovatie van je trap ingepland. Het renoveren van een trap hoeft niet langer dan een dag te duren.

Hout of vinyl?

Heb je een mooie houten trap? Dan wil je vast dat deze trap ook met houten overzettreden wordt bekleed. Toch is het een goed idee om in plaats van hout, kunststof te laten plaatsen. Laat je je trap bekleden met kunststof, dan is vinyl een goede optie. Maar door je trap te bekleden met vinyl houdt hij de uitstraling van een houten trap, terwijl de trap ondertussen een stuk onderhoudsvriendelijker wordt. Je hoeft de treden alleen af en toe af te nemen met een licht vochtige doek. Daarbij loop je nog jarenlang veilig je trap op en af. Bij een dichte trap kan vinyl worden aangebracht op alleen de treden, maar ook op de stootborden. Daarbij heb je keuze uit verschillende kleuren en mogelijkheden die passen bij jouw interieur. Voor welk materiaal kies jij?

Comment here