Wonen

Hoe kun je een afvoer snel ontstoppen?

Herken jij dit probleem? ‘s Avonds voordat je gaat slapen wil je nog even douchen, maar na slechts een minuutje onder de waterstraal ontdek je dat je douchecabine in een voetbad verandert. Klinkt dit je bekend in de oren, dan is het mogelijk dat riool verstopt zit of heb je misschien wel last van een verstopte afvoer. Om dit soort problemen op te lossen, kun je beter niet zelf in de weer gaan. Als een amateur een verstopping probeert te verhelpen, ontstaat er namelijk schade. Het is daarom het beste om een ontstoppingsbedrijf te benaderen. Maar je wilt natuurlijk geen heel weekend lang met een verstopt doucheputje blijven zitten! Daarom deden we bij Huizenhoek onderzoek naar Michel Doorn, een 24-uurs rioolservice die zeven dagen per week bereikbaar is. In dit artikel vertellen we hoe de specialisten van Michel Doorn ontdekken waar de verstopping zit en hoe zij die kunnen verhelpen.

Welke afvoer is verstopt?

Als je water gebruikt en het daarna wegspoelt, gaat het via een afvoer naar het riool. Een verstopte afvoer is daarom erg vervelend. Het water kan nergens heen en veroorzaakt ongemakken zoals stank, lekkages en rioolvliegjes. Verschillende afvoeren in huis kunnen verstopt raken:

  • De afvoer in bad of onder het doucheputje;
  • De afvoer in de gootsteen of wasbak;
  • De afvoer van het toilet;
  • De afvoer van de vaatwasser of wasmachine.

Zit er een afvoer verstopt, dan weet je dit al snel omdat het water daar niet (goed) doorloopt. Heb je ditzelfde probleem met meerdere afvoeren, dan heb je waarschijnlijk last van een verstopt riool.

Hoe ontstop je een afvoer?

Heb je last van een verstopte afvoer, dan doe je er goed aan om een ontstoppingsbedrijf in de arm nemen. Een bedrijf zoals Michel Doorn heeft de expertise en de middelen om de verstopping snel te verhelpen. Probeert een amateur dit te doen, dan ontstaat er schade. Een professionele ontstopper spuit de leiding schoon of gaat met hogedrukapparatuur of freesapparatuur aan de gang. Michel Doorn is vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar. Je hoeft dus geen weekend af te wachten.

Hoe wordt een riool ontstopt?

Ook als je denkt dat het riool onder je huis verstopt zit, kun je bij ontstoppingsbedrijf Michel Doorn terecht. Naast dat er meerdere afvoeren niet of niet goed doorlopen, merk je zo’n verstopping op doordat er stank- en wateroverlast ontstaat. Om dit op te lossen spuit een ontstopper water tegen de wanden van het riool met een hogedrukspuit. Daarna zuigt hij het slib dat loskomt op. Vaak duurt dit minder dan dertig minuten. Je betaalt verder geen voorrijkosten. Neem daarom contact op met Michel Doorn voor al je rioleringsproblemen.

Comment here