Ideetjes

Hoe krijg je toch die schone en glanzende wijnglazen?

Bij een mooie inrichting van je woonkamer en keuken mag een glanzend stel wijnglazen natuurlijk niet ontbreken. Het gemak van de vaatwasser is natuurlijk ideaal, maar zorgt vaak wel voor dof uitziende wijnglazen. Om tot het beste resultaat te komen als het gaat om schone en glanzende glazen kun je het best de glazen met de hand afwassen. Hiermee voorkom je tevens kalkaanslag. 

Gebruik heet water

Nadat je de wijnglazen hebt afgewassen is het belangrijk heet water te gebruiken. Hier hoef je niet nog weer afwasmiddel of iets anders doorheen te doen. Vul de afwasbak of gootsteen met heet water. Indien je kristallen glazen hebt, kun je deze het beste in lauw water met zout reinigen. Hiermee verklein je de kans op beschadiging en het breken van het glaswerk, aangezien dit bij kristallen glazen bij heet water namelijk erg groot is.

Afdrogen met een linnen doek

Om opgedroogde druppels en vlekken op het wijnglas te voorkomen is het belangrijk dat je nadat je ze hebt gewassen met een linnen doek afdroogt. Bij een gewone theedoek blijven er vaak pluisjes achter, maar door een linnen doek te gebruiken wordt kalkaanslag vermeden en gaat het glas mooi glimmen als je een paar keer wrijft. Pas uiteraard op dat je niet met je vingers het glas aanraakt, om zo vingerafdrukken te voorkomen.

Niet op de kop opbergen

Om te voorkomen dat de geur van de kast in de kelk trekt is het belangrijk dat je een wijnglas rechtop in de kast plaatst. Met name bij houten kasten is de kans hierop groot.

Online wijn kopen

Wijn kopen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Bedenk vooraf welke wijn je wenst en bestel hem online, dat scheelt een hoop tijd en gedoe en wordt ook nog eens thuis geleverd!

Comment here