Interieur

Hoe kies ik het interieur voor mijn woning?

Ga je binnenkort verhuizen of verbouwen en ben je op zoek naar een nieuw interieur? Het kiezen van een nieuw interieur is erg lastig en het wordt nog lastiger doordat er zoveel keus is. Jij moet het natuurlijk mooi vinden maar soms is hulp inschakelen wel erg handig, denk hierbij aan een interieur specialist. Maar hoe kies ik nou mijn interieur?

Moodboard maken

Het is super lastig om een nieuw interieur te kiezen voor je woning. Er zijn niet specifieke tips die helpen bij het kiezen van het juiste interieur aangezien iedereen een andere smaak en woonruimte heeft. Echter zijn er wel een aantal dingen die helpen om een duwtje richting de juiste keuze te maken. Om te beginnen is het handig om een moodboard te maken met dingen die jij mooi vind. Wanneer je ook nog een partner hebt is het verstandig om allebei een moodboard te maken zodat jullie weten wie welke smaak heeft. Daarna kunnen jullie beiden smaken gaan combineren. 

De juiste indeling

Wanneer je moodboard af is heb je al een visie in hoe je woning eruit moet komen te zien. Daarna is het handig dat je alles gaat meten en overzichtelijk neer gaat zetten. Doordat je alles gaat meten weet je waar de ruimtes zitten en waar je bepaalde dingen kwijt kunt. Door vooraf al een goede indeling te maken zit je bij het uitvoeren van het idee niet in de knoop met de ruimtes omdat je vooraf alles goed gemeten hebt. Bedenk al goed waar bijvoorbeeld de tafels en stoelen komen te staan. 

Interieurspecialist

Dus je bent al op het punt om een bepaalde inrichting te kunnen maken en je hebt enige tekeningen voor indelingen. Dan is het tijd om naar de interieurspecialist te gaan voor je interieur producten. Het is altijd handig om nog even advies te vragen aan zo’n specialist aangezien hij/zij met een ander beeld naar de ruimtes kijkt dan jij. Hierdoor krijg je tegenstrijd en openen er ook andere mogelijkheden waar je eerst nog niet over na hebt gedacht. Ook bij de keuze van bepaalde materialen kan zo’n specialist erg van te pas komen. Bijna in elke buurt zit er wel zo’n ervaringsdeskundige. Je kan ze eenvoudig op internet opzoeken door bijvoorbeeld interieurwinkel Leuven in te typen (als voorbeeld).

Comment here