Wonen

Het opzetten van een Smart Home

Het praten tegen apparaten. Heel gek eigenlijk toch? Tegenwoordig is het niet meer dan normaal dat er in een huishouden tegen apparaten wordt gepraat. Google, Amazon, Microsoft zijn de vooruitlopende bedrijven die deze technologie steeds verder aan het ontwikkelen zijn. Je hebt er vast wel een van gehoord: Google Home, Amazon Alexa of Cortana van Microsoft. Dit zijn allemaal vormen van kunstmatige intelligentie die 24/7 klaar staan om hulp te bieden aan de gebruikers. Een volledige Smart Home opzetten is dan tegenwoordig een heuse trend aan het worden.

Wat is een Smart Home?

Een smart home is een huis waar intensief gebruik wordt gemaakt van apparaten die bestuurbaar zijn met behulp van een app of een digitale assistent. Op deze manier krijg je een soort van science-fiction huis waar alles vanuit elke hoek van de kamer kan worden bestuurd. Er komen ook steeds meer apparaten op de markt die kunnen worden aangesloten op het ‘smart net’. Apparaten waarvan je denkt, ‘’hoe werkt dat dan?’’. Eigenlijk moet je het zo zien, bijna elk (groot) elektronisch apparaat kan worden aangesloten op het smart net. Het apparaat kan dan ook bestuurd worden via dit smart net. Dit kan worden gedaan met behulp van een app of door het gebruik van je stem. (Voice commands). Met behulp van de assistenten die zijn gemaakt door de hierboven genoemde bedrijven kan iedereen opdrachten geven met zijn stem. Hoe werkt dit dan in de praktijk?

Hoe gebruik je het?

Vanaf het begin werden deze voice assistenten heel gemakkelijk gebruikt. Vragen zoals: ‘’Wat voor weer wordt het vandaag?’’ of ‘’Hoeveel kost een Tesla?’’ worden gemakkelijk beantwoordt door de assistenten. Met een smart home blijft het alleen niet bij het beantwoorden van vragen. Er gaat steeds meer gebeuren in de fysieke wereld. Met ondersteuning van verschillende apparaten is er steeds meer mogelijk. Tegenwoordig zijn er systemen beschikbaar die het mogelijk maken om bijvoorbeeld met behulp van je stem de lichten aan of uit te doen of juist alle gordijnen in het huis in een keer dicht te doen. Het is zelfs zo ver dat je om half 9 s ’ochtends vanuit je warme bed een kop koffie kan laten zetten. Of dat je zelfs de oven kan laten voorverwarmen. Om dat allemaal mogelijk te maken moet wel het nieuwste van het nieuwste apparatuur worden aangeschaft. Nu kost het nog vrij veel geld, maar in de toekomst gaat dat veranderen!

Comment here