Geen categorieTuin

Het beste zand kiezen voor je bestrating

Een van de meest essentiële materialen voor je bestrating is straatzand. Het zand wordt gebruikt om te voorkomen dat de stenen gaan bewegen. Ook heb je het zand nodig als basis voor de stenen. Daarom moet je het juiste zand kiezen om ervoor te zorgen dat de stenen niet van hun plaats gaan. Gebruik alleen zand van hoge kwaliteit. Wanneer je het basismateriaal kiest, moet je rekening houden met verschillende aspecten. Het moet bijvoorbeeld zorgen voor een goede waterafvoer. Bovendien moet je letten op de duurzaamheid om het gewicht te ondersteunen.

Zaken om te overwegen bij het kiezen van het zand

Voordat je straatzand Big Bag bestelt, moet je aan de volgende factoren denken. Om de basis voor de stenen te maken, moet je het juiste type zand kiezen. Het beste type zand voor het plaatsen van straatstenen is betonzand. Je kunt ook andere soorten zand gebruiken. Andere soorten gaan echter niet zo lang mee. Vervolgens moet je nadenken over de consistentie van het zand. Het gebruik van grof zand voor de basis van de stenen is een goed idee. Je moet ook rekening houden met de dikte van het zand. De laag zand mag niet meer dan 2 cm dik zijn. Wanneer je een dikkere laag aanbrengt, kunnen je stenen gemakkelijk wegzakken of verschuiven.

Waarom je betonzand zou moeten gebruiken voor de basis van straatstenen

Zoals hierboven vermeld, is betonzand het beste type zand voor het leggen van de basis onder je stenen. Dit type zand is grof. Het kan dus goed water afvoeren. Betonzand kan in de voegen van de straatstenen komen wanneer je het egaliseert. Het kan helpen om de straatstenen te vergrendelen zodat ze op hun plaats kunnen blijven. Omdat het stevig kan worden vergrendeld, kan het voorkomen dat het water tussen de straatstenen doorsijpelt. Omdat betonzand grof is, zal het water en vocht niet vasthouden onder het oppervlak van de straatstenen. Bij hevige regenval zorgt dit zand ervoor dat het water weg kan. Op deze manier kan het de structuur van de stenen behouden. Om de duurzaamheid te vergroten, combineren sommige mensen het betonzand met steenslag.

Comment here