Wonen

Enschede: de meeste onderschatte studentenstad

Wanneer je aan iemand vraagt wat de leukste studentenstad van Nederland is, krijg je vrijwel altijd dezelfde antwoorden: Groningen, Leiden, Utrecht, misschien Maastricht. Een stad die eigenlijk nooit wordt benoemd is Enschede, wat niet helemaal eerlijk is. In deze blog introduceren we je aan Enschede: de stad zelf, maar ook het studentengedeelte.

Universiteit, HBO en MBO

Een eerste belangrijke factor aan Enschede als studentenstad is het feit dat het voor iedereen ruimte heeft. Met het ROC heeft Enschede namelijk een MBO, met Saxion een HBO en met de Universiteit van Twente zelfs een universiteit. Hierbij moet wel de kanttekening worden genaamd dat deze universiteit voornamelijk technische studies aanbiedt, maar als dit is waar jouw interesse ligt, is Enschede een geweldige keuze. 

Aan de grens

Enschede is de meest oosterse stad die Nederland te bieden heeft. Dit is niet alleen te merken aan het aantal Nederlanders dat hier studeert, maar ook aan het aantal Duitsers. Enschede is namelijk een populaire bestemming voor Duitse studenten die in de buurt van de grens wonen. Als jij het als student leuk vindt om je te mengen in verschillende culturen, is Enschede hier dus erg geschikt voor. Vooral als jij een aardig woordje Duits kent, zal het geen enkel probleem mogen zijn om internationale contacten te leggen.

Uitgaan

Als student is het natuurlijk handig om te weten dat de juiste scholen aanwezig zijn in Enschede, maar wat écht belangrijk is, is het uitgaansleven. Laat dat in Enschede nou ook helemaal in orde zijn. Enschede heeft een gezellig centrum, waarin vrijwel elke avond barretjes en clubs open zijn. Enschede mag dan wel de stad van Grolsch zijn, ook andere biertjes kun je hier vinden. Wil jij het een avondje rustig aan doen, dan is het ook mogelijk om een gezellig restaurant in het centrum op te zoeken en daar de avond te vertoeven. 

Geïnteresseerd?

Heb jij een opleiding gevonden die in Enschede wordt aangeboden, die jij graag zou willen volgen? Goede keuze! Het enige wat nu nog nodig is, is een dak boven je hoofd. Hiermee kan een makelaar Enschede je uitstekend helpen! Aan deze makelaar vertel je je wensen, waarna deze direct aan de slag gaat om een huis te vinden die deze wens precies matcht. Veel succes met je studie!

Comment here