Geen categorie

Een huis in dongen kopen? Let dan hier op!

Het perfecte huis vinden is niet alleen leuk maar ook stressvol. De woningmarkt is competitief en je komt regelmatig advertenties tegen voor de verkoop van een woning in Dongen. Je begint met een hele lijst met eisen maar merkt al snel dat je vaak een middenweg moet vinden. In deze blog ga ik in op de punten waar je op moet letten bij het kopen van een woning. Kun je niet kiezen tussen alle borden met Huis te koop Dongen? Lees dan deze blog!

Hoe vaak je moet bezichtigen

Je hebt bij je zoektocht al snel het gevoel dat je het juiste huis hebt gevonden. Bij de eerste bezichtiging zie je echter vaak dingen over het hoofd. Voordat u doorgaat met de aankoop is het raadzaam om ten minste 2-4 keer het huis te gaan bekijken. Hierbij kunt u ook een familielid of vriend meenemen die met een kritische blik naar het huis kan kijken.

Eisen aan je woning

Een grote lijst met eisen, zo begint vaak de zoektocht, echter zal u toch uiteindelijk toch  een middenweg moeten vinden. Kies een huis waarin u zich prettig voelt, waar u verliefd op wordt een toekomst in ziet. Vergelijk de woning kritisch met uw huidige wensen, mocht daar niet aan worden voldaan kunt u de makelaar altijd vertellen dat u op zoek bent naar een vergelijkbare woning met aanvullende eisen. Uiteindelijk kan het zijn dat u een aantal eisen moet laten vallen.

Prijsonderhandelingen

Het belangrijkste onderdeel van uw aankoop is onderhandelen, want uw hele financiƫle toekomst hangt ervan af, een huis is immers waarschijnlijk de grootste aankoop van uw leven. De huidige woningmarkt is zeer competitief en daardoor worden woningen vaak voor meer verkocht dan de vraagprijs. Het loont de moeite om hiervoor het Kadaster te gebruiken. Zorg er bij het onderhandelen voor dat u erachter komt wat uw maximale hypotheek is, voor hoeveel woningen in de omgeving zijn verkocht en hoe concurrerend de huidige huizenmarkt is. Zo zorg je ervoor dat je de scherpste prijs betaalt voor je droomhuis.

bouwkundige keuring

Het is belangrijk om de huidige staat van de woning te laten onderzoeken met een bouwkundige keuring. Wanneer een huis hier niet over beschikt kost het vaak tijd en geld en zal de verkoper dit niet fijn vinden. Echter zorgt het ervoor dat u uiteindelijk niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Comment here