IdeetjesInterieurWonen

Een haard in huis: de mogelijkheden op een rijtje

Bij Huizenhoek proberen we altijd de leukste woonideeën en nieuwste trends te beschrijven. Het plaatsen van een afvoerloze haard in huis is zo’n trend waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Veel mensen associëren een haard met gezelligheid en geborgenheid. Niet zo gek dus dat steeds meer huishoudens een zweerhaard in huis plaatsen. Voor een overzicht van alle mogelijkheden raden we je aan om Haardcenter eens te bezoeken. Voor nu geven we je graag een helder overzicht van de meest voorkomende opties op het gebied van afvoerloze haarden. Hopelijk zit er een geschikt model voor je tussen!

Wat is een afvoerloze haard ook alweer?

Dat een afvoerloze haard een haard is zonder afvoer had je waarschijnlijk zelf ook al bedacht. Maar hoe zit dit ook alweer precies? Heel simpel: een afvoerloze haard gebruikt géén brandstof die rook produceert (zoals hout). Zodoende heb je dus geen rookkanaal nodig en kun je de haard in theorie in elke ruimte en op elke plek plaatsen die je maar wil. De meeste afvoerloze haarden werken op basis van bio ethanol of elektriciteit. Vaak is het plug-and-play, wat wil zeggen dat ze eenvoudig te installeren en gebruiken zijn. Ideaal als je geen zin hebt in gedoe. 

Doordat je geen afvoer nodig hebt zijn de mogelijkheden gelijk eindeloos. We hebben een aantal veelvoorkomende en populaire typen haarden voor je op een rijtje gezet. Laat je vooral inspireren.

Een chique Cinewall bij de zithoek

Wil je je standaard zithoek omtoveren tot een hotellobby? Kies dan voor een op maat gemaakte cinewall. Eenewall is een stuk muur met daarin jouw telelevisie en haard weggewerkt. Vaak wordt ervoor gekozen om de tv en haard dezelfde breedte te geven, zodat het een mooi geheel vormt. Dit geeft gegarandeerd een chique look aan jouw woonkamer (of slaapkamer).

Een vrijstaande haard als roomdivider

Heb je een vrij grote ruimte die een beetje aanvoelt als een balzaal? Plaats een vrijstaande haard als roomdivider in het midden van de kamer en het probleem is opgelost. Sterker nog, de kans is groot dat je kamer uiteindelijk groter lijkt door hem visueel op te splitsen. Maak gebruik van een doorkijkhaard om evengoed de twee kamers bij elkaar te betrekken. Ideaal als je met vrienden aan het natafelen bent en de kids willen spelen bijvoorbeeld.

Met een hanghaard wordt je kamer een James Bond set

Een relatief nieuwe categorie binnen de sfeerhaarden is de zogeheten hanghaard. Deze haarden hang je op aan je plafond en zweven zo boven de grond. Dit is niet alleen ideaal met stofzuigen, maar geeft ook een gave futuristische look aan je interieur. Omdat er geen rookkanaal aanwezig is kan het ophangmechanisme naar verhouding vrij dun zijn, wat het extra chic maakt. Vooral mooi in een loft of in de master bedroom!  

Het hele jaar door van de tuin genieten met een buitenhaard

Een afvoerloze haard is niet enkel voor binnen geschikt, maar ook voor buiten! Met een mooie bio-ethanol haard in de tuin kun je heerlijk genieten van de lange zomeravonden. Het voordeel is ook dat je haar niet naar de rook gaat stinken, zoals bij een vuurkorf. Er zijn ook leuke tafel modellen te koop die echt niet de wereld kosten.

Zo, dit waren de populairste typen haarden op een rijtje. We horen graag of er iets voor je tussen zit of dat je toch nog iets mist. Hoe dan ook hopen we dat je geïnspireerd bent geraakt om de gezelligheid in huis te halen.

Comment here