BouwenIdeetjesInterieurTuinWonen

Dit zijn de voordelen van meubelen gemaakt van steigerhout

De vraag die de meeste mensen stellen is waarom je meubelen van steigerhout zou moeten maken. Dit type hout wordt normaal gesproken jarenlang bij de bouw gebruikt en honderden bouwvakkers lopen erover. Dat maakt het niet heel logisch om bijvoorbeeld een tafel van steigerhout te maken. En toch is het frappant dat steigerhout bij meubels ontzettend populair is. De laatste jaren zie je dat er steeds meer steigerhout meubels verkocht worden en je hebt zelfs complete steigerhouten interieurs. Waarom kiezen steeds meer mensen voor steigerhout en wat zijn de voordelen?

Steigerhout is heel makkelijk in onderhoud

Naast dat je gebruikssporen van steigerhout niet storen, is het hout heel makkelijk in onderhoud. Heb je een iets te grote vlek gemaakt dan is het even de schuurmachine pakken, glad schuren en de tafel ziet er weer piekfijn uit. Om steigerhout nog minder te onderhouden kun je kiezen om steigerhout meubels met beits aan te schaffen. Deze meubels zijn dus vooraf behandeld en zijn heel goed vuil- en vochtafstotend. Je hoeft er geen aandacht meer aan te besteden.

Het praktische nut van steigerhout

Steigerhout ligt minimaal 12 maanden op een bouwplaats als het niet langer is. Het heeft daardoor heel wat over zich heen gekregen. Naast dat het hout met weersinvloeden zoals sneeuw en regen te maken heeft gehad heeft het ook cement, verf en bouwvakkers te verduren gekregen. En natuurlijk liet iemand wel eens bakstenen of een hamer op het steigerhout vallen. Daarnaast vind je ook krassen op het hout omdat het veel reist. Als er van steigerhout meubels worden gemaakt dan wordt het hout toonbaar gemaakt door het eerst te schuren. De beschadigde en vervuilde plekken worden verwijderd. Je krijgt na het schuren een mooi resultaat dat er geleefd uit ziet. Heb je een tafel van steigerhout dan kunnen kinderen er leuk op knutselen en als je er iets op laat vallen dan creëer je in principe een nieuw stijlvol plekje wat mooi tussen de andere oneffenheden past. 

Het steigerhout heeft een tijdloze uitstraling

Steigerhout kun je vergelijken met bijvoorbeeld een oude spijkerbroek. Het heeft namelijk geleefd en naarmate het een stuk ouder wordt, wordt het alleen maar geweldiger en mooier. Schaf je bijvoorbeeld een nieuwe tafel aan dan merk je dat het na een aantal jaren gaat verouderen. Maar maak je gebruik van oud hout, zoals steigerhout, dan ziet het er na vijf jaar nog steeds hetzelfde uit. Steigerhout heeft daarom een hele tijdloze uitstraling waren je jarenlang van kunt genieten.

Comment here