Wonen

Dit is het perfecte beddengoed voor de koude winterdagen

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder: de winter staat voor de deur! De dikke truien en comfi dekentjes kunnen weer uit de kast worden gehaald. Ben jij een echte koukleum? Dan ben je echt niet de enige. Door de lage temperaturen kunnen veel mensen slecht in slaap komen. Logisch, want je lichaam moet worden opgewarmd en dat kan heel inspannend zijn. Dit gaat helaas vaak ten koste van de kwaliteit van je nachtrust. Wil jij ’s ochtends lekker warm en uitgerust wakker worden? Let dan op de volgende tips bij aanschaf van je beddengoed. 

Koop een donzen of wollen winterdekbed


In de winter wil je natuurlijk het liefst wegzakken in een bed met een groot en dik winterdekbed. Om dit kneuterige gevoel te ervaren, kun je het best kiezen voor een winterdekbed gemaakt van dons of wol. Hieronder lees je waarom. 

  • Wol
    Een wollen dekbed is vaak gevuld met scheerwol van het schaap en heeft een isolerend effect. Zo kunnen de beestjes heerlijk warm blijven met lage temperaturen. Hoe heerlijk is het om dit zachte en warme gevoel te ervaren? Ondanks dat wol zo vast en dik aanvoelt, is het ook warmte regulerend. Het is daardoor lekker warm, zonder dat je ’s nachts ligt te zweten. Ideaal als jij het graag warm wilt hebben, maar je partner liever koel slaapt.
  • Dons
    Net als bij wol bestaat een donzen winterdekbed uit natuurlijk materiaal. Het dons is vaak afkomstig van de gans of van de eend. Door de lichte veren voelt een donzen dekbed licht aan. Dit doet echter niet af aan de warmte van het dekbed. Het dons heeft namelijk een natuurlijke werking en isoleert je lichaamswarmte goed. Heerlijk om je helemaal in te wikkelen wanneer je het snel koud hebt. 

Kies voor een flanel of badstof hoeslaken


Naast het aanschaffen van een warm dekbed is het ook belangrijk om een goed hoeslaken uit te kiezen. Hoe het laken aanvoelt is namelijk een belangrijke factor voor jouw slaapcomfort. Daarnaast heeft elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen. Wil je echt lekker warm slapen? Kies dan voor hoeslakens die zijn gemaakt van flanel of badstof.

  • Flanel
    Een hoeslaken dat is gemaakt van katoenflanel staat erom bekend dat het heel zacht en warm aanvoelt. Door de dicht opgeruwde vezels krijgt de stof meer volume en biedt het veel warmte. Daarnaast heeft flanel een donsachtig laagje waardoor het ook nog heerlijk zacht aanvoelt. En nog een extra pluspunt: het materiaal rekt goed mee, waardoor het opmaken van het hoeslaken super eenvoudig is!

Badstof


Wat trek je vaak aan na een warme douche, zodat je niet te snel afkoelt? Juist, een badjas. Er worden tegenwoordig ook veel hoeslakens gemaakt van badstof. Het materiaal bestaat uit katoen en synthetische vezels, waardoor het goed isoleert en heerlijk warm aanvoelt. Ondanks de warmte, is badstof een ademend materiaal en heel vriendelijk voor de huid. Ideaal om onder te duiken.

Comment here