Tuin

De voordelen en de nadelen van een robotgrasmaaier

Ben je op zoek naar een robotgrasmaaier of robomow? Het hebben van een zelfrijdende robotgrasmaaier heeft verschillende voordelen maar ook heeft zo’n grasmaaier verschillende nadelen. De voordelen van de robotgrasmaaier zijn dat het een goede oplossing is voor mensen die last hebben van hooikoorts. Ten eerste natuurlijk omdat je zelf niet in de tuin hoeft te lopen met een grasmaaier. Je wordt minder blootgesteld aan de pollen en het gras als de automatische grasmaaier het werk voor jou doet. Hiernaast zorgt een robotgrasmaaier er ook voor dat het gras eigenlijk continu kort wordt gehouden. Dit verkleint de kans dat je last krijgt van gras.

De voordelen van de robomow

Een zelfrijdende grasmaaier is daarnaast relatief goed voor het milieu. De grasmaaier verbruikt niet zo heel veel stroom en ook worden de mensen die om je heen wonen en jijzelf niet gestoord door het geluid van de grasmaaier, omdat de grasmaaier erg stil is. Natuurlijk zorgt een robotmaaier ook voor veel ontspanning, omdat je zelf niet achter een grasmaaier aan hoeft te lopen. De robotmaaier neemt het werk voor je uit handen, waardoor je veel tijd over zult hebben voor andere zaken. kijk dan eens naar de Omnimatic.

Het nadeel van een robotgrasmaaier

Het nadeel van de robotgrasmaaier is dan weer dat deze niet in staat is om tegen hellingen op te rijden. De maximale hoek van een helling die een robotgrasmaaier op dit moment kan oprijden is maximaal 45 procent. Heb je een oneven tuin met veel heuvels en kuilen, dan is de robotgrasmaaier voor jouw tuin mogelijk niet zo geschikt. Bij het gebruiken van een robotmaaier moet je ook zorgen dat je een zogenaamd grensdraad aanlegt. Een grensdraad is een draad waarmee je de oppervlakte waarop de robotmaaier zijn werkt moet afbakent. Zo weet de maaier waar deze niet verder moet. Het laatste nadeel is dat de robotmaaier vaak in aanschafprijs vrij duur.

Comment here