Interieur

De voor- en nadelen van zelf schilderen in je nieuwe huis

Als je een nieuw huis hebt gekocht, dan is de kans groot dat je het helemaal naar eigen smaak wilt maken. Een onderdeel hiervan is het schilderwerk. Kleur is heel persoonlijk, dus de kans is groot dat jij de kleur verf op de muur van de oud-bewoners helemaal niks vindt. En dan is de volgende vraag, ga je zelf schilderen of laat je het doen? Wij hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van zelf schilderen

Een groot voordeel van zelf schilderen is dat je vele malen goedkoper uit bent. De verf zelf is een fractie van de totale personeelskosten die je kwijt bent als je vaklui inhuurt. Je kunt verf kopen bij verfcompleet .

In je eigen tempo

Een ander voordeel is dat je helemaal in je eigen tempo je huis kunt aanpakken. Komt er visite over de vloer of wil je een dag iets anders doen in huis? Dan kan dat gewoon. Als je schilders hebt ingehuurd, dan zijn ze er gewoon en kunnen ze jou juist in de weg lopen.

Een ander voordeel is dat je je vrienden kunt optrommelen om te helpen met schilderen. Beloon ze met een biertje en een pizza aan het eind van de klus.

Nadelen van zelf schilderen

Een groot nadeel van zelf schilderen is dat het altijd meer is dan je denkt van tevoren. Het is moeilijk een inschatting van het werk te maken als je niet zoveel schildert. Om dit te tackelen is het aan te raden dat je ruim de tijd voor de werkzaamheden neemt. Denk dus niet, dit doe ik wel even, neem er de tijd voor en heb geen verwachtingen van hoe snel het gaat. Als het meevalt is dit alleen maar mooi meegenomen.

Een ander nadeel van zelf schilderen en hulptroepen inschakelen, is dat je afhankelijk bent van de schilderkunsten van vrienden. Iedereen is anders en iedereen heeft een andere manier van schilderen. Je moet er dus wel goed tegen kunnen dat sommige muren misschien iets minder netjes zijn dan je had gewild.

En ben je er al uit hoe je het verfwerk in je nieuwe huis gaat aanpakken? Als je een beetje handig bent, dan is de keuze snel gemaakt! Dan kun je het bespaarde geld uitgeven aan andere zaken voor je nieuwe huis.

Comment here