BouwenWonen

De verschillende hypotheekvormen: waar ga je voor?

De meeste hypotheekverstrekkers bieden verschillende hypotheekvormen aan, waardoor de klant een vrij ruime keuze heeft bij het financieren van de aankoop van een nieuw huis. Bij elke hypotheekvorm komen er echter andere voor- en nadelen kijken. Lees de tekst hieronder goed door om meer te weten over de verschillende hypotheekvormen en welke je moet kiezen.

Een hypotheek afsluiten

Een hypotheek is niets meer dan een lening om een pand te kunnen kopen, vaak een woning of een bedrijfspand. In de meeste gevallen bestaat een hypotheek uit 3 onderdelen, namelijk de lening zelf, de aflossing en de verzekering. Elk jaar worden de regels van een hypotheek door de Rijksoverheid aangepast. Je kunt na enige tijd je hypotheek van aanbieder laten oversluiten voor aantrekkelijke besparingen. Kom meer te weten over de hypotheek oversluiten mogelijkheden door jezelf goed te informeren.

Soorten hypotheken

De wetgeving rondom de verschillende hypotheekvormen wordt bijna jaarlijks aangepast door de overheid. De twee meest populaire hypotheekvormen die we kunnen onderscheiden zijn een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Bij bijna iedereen die een hypotheek afsluit of laat oversluiten gaat het om een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. We kennen echter ook andere soorten hypotheken. Denk zo aan de aflossingsvrije hypotheek, de spaarhypotheek, de bankspaarhypotheek, een levenshypotheek, een beleggingshypotheek, een krediethypotheek en een hybride hypotheek. Bij elk van deze hypotheekvormen verschillen de kenmerken en eigenschappen en ook de voordelen en nadelen zijn verschillend.

De beste hypotheek voor jou

Ga je een hypotheek afsluiten of laten oversluiten naar een andere aanbieder, dan is het niet altijd makkelijk om de ideale hypotheek te kiezen. Iedereen is immers op zoek naar de hypotheek met de goedkoopste rente en de beste voorwaarden. Welke hypotheek je moet nemen, hangt vooral af van je persoonlijke situatie. Neem een kijkje naar je wensen en je budget om te bepalen welke hypotheekvorm het beste bij je past. Er is voor iedereen wel een geschikte hypotheekvorm te vinden.

Professioneel advies

Schakel professioneel advies in als het maken van een definitieve keuze alsnog niet meevalt. Een deskundige kan je namelijk het beste adviseren als het gaat om het kiezen van de best passende hypotheekvorm voor je budget, je wensen en je situatie. Dit geldt ook bij het oversluiten van je hypotheek, bijvoorbeeld bij een verbouwing. Zo weet je zeker dat je de meest ideale keuze maakt en daarnaast haal je op deze manier het maximale uit je hypotheek.

Comment here