TuinWonen

De verschillende functies van Hydrokorrels

Heb je ooit gehoord van het kweken van planten zonder tuinaarde? Dit is een zeer praktisch en populair concept dat over de hele wereld in opkomst is. Landen en bedrijven die geconfronteerd worden met uitdagingen op het gebied van water en plantage, zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het beste gebruik te maken van wat ze hebben. Gelukkig is het mogelijk geworden met behulp van modern onderzoek en de uitvinding van hydrokorrels. Deze kleikorrels zijn niets anders dan de kleine kleibolletjes die op hoge temperatuur zijn verhit. Wanneer ze in een oven worden gebakken, zetten deze kleine steentjes uit en worden ze van binnenuit poreus. Sommige mensen noemen ze ook wel hydrocultuur kleiballen of kleikorrels. Steeds meer mensen oogsten hun plantage met klei kiezel technieken. Omdat het een natuurlijke en organische stof is, zijn kleikorrels een uitzonderlijk materiaal voor grondloos tuinieren. Deze zijn op veel manieren erg nuttig.

Laten we eens kijken naar de voordelen van hydrokorrels.

Houdt vocht vast:

Hydrokorrels zijn geweldig in het vasthouden van vocht. Wanneer je probeert te planten op een locatie met waterschaarste, kan klei kiezel het meeste uit je irrigatie faciliteit halen. Het is een geweldige manier om het water vast te houden en je planten gehydrateerd te houden, samen met alle mineralen of voedingsstoffen die erin worden gegoten. Het absorbeert water en slaat het binnen op zodat planten het kunnen opnemen volgens hun behoeften. Kleikorrels zijn ongetwijfeld een van de meest populaire stoffen.

Verhoogt de beluchting:

soms stikken planten en vinden ze het moeilijk om onder de grond te groeien. Kleikorrels zijn lichtgewicht en poreus, houden lucht vast en verhogen de beluchting voor het wortelstelsel van de plant. De structurele vorming van deze hydro tonen is zodanig dat ze licht van gewicht zijn en voldoende ruimte binnenin hebben om de lucht op te vangen en te laten ontsnappen wanneer de planten of de oogst dit nodig hebben. Planten groeien beter als ze de juiste lucht, water en zonlicht krijgen.

Biedt betrouwbare waterafvoer:

Drainage is een echt probleem als we het hebben over oogsten of planten. In gebieden waar een faciliteit is om gezond te telen, zijn kleikorrels super voor waterafvoer. Zoals hierboven vermeld zijn hydrokorrels geweldige water absorbeerders, het vangt het overtollige water op en slaat het op voor later gebruik. Het voorkomt dat wortels worden beschadigd door overtollig water. Over het algemeen worden kleikorrels gebruikt als basislaag of ernaast om planten te helpen de juiste hoeveelheid water en lucht erdoorheen te krijgen.

Milieuvriendelijk:

Het belangrijkste ingrediƫnt bij de productie van klei kiezel is klei, die 100% natuurlijk en milieuvriendelijk is. Bodem en water worden op de juiste manier gemengd om op te warmen in een hoog brandende oven en worden poreuze kleine balletjes, die lichter zijn maar verschillende constructieve eigenschappen hebben. Er is geen betrokkenheid van enig schadelijk gas of component in dit proces, dus het eindproduct is ook volledig natuurvriendelijk. Het heeft geen schadelijk effect en zit vol met mineralen en natuurlijke componenten om planten gezond en sneller te laten groeien.

Lange levensduur: 

Een van de meest ongelooflijke feiten over hydrokorrels is dat ze langer meegaan. Je kunt deze kleikorrels meerdere keren gebruiken om je favoriete bomen of groente te planten. Deze kleikorrels zijn perfect voor grondloze teelt. Tenzij er een grote zoutafzetting of organische opbouw op het oppervlak is, kun je ze altijd wassen en hergebruiken. Er is geen voorspelde vervaldatum voor kleikorrels; hun levensduur is afhankelijk van het gebruik.

Concluderend

Je kunt verstandig een keuze maken en naar betere en groenere benaderingen gaan om van de aarde een verfriste en groene planeet te maken. Ik hoop dat je genoten hebt van het lezen, zodat je aan de slag kunt gaan.

Comment here