Interieur

De populairste salontafels

Heb jij een nieuwe salontafel nodig? Lees dan de onderstaande blog, want hieronder staan de populairste soorten salontafels. Doe inspiratie op en zet één van deze salontafels in jouw woonkamer.  

Boomstam salontafels  

Robuuste boomstam salontafels zijn wel het neusje van de zalm als het gaat om salontafels. In een groot deel van deze salontafels is een boomstam verwerkt en dit geeft het een hele klassieke en natuurlijke look. In veel tafels wordt een rond stuk boomstam als tafelblad gebruikt met metalen poten. Maar er zijn ook salontafels waarbij de poten van wortelhout zijn en het blad van glas. Hierdoor kan je goed zien hoe de wortels lopen en dat ziet er oogverblindend mooi uit. 

Salontafel met glas 

Het gebruik van glas komt voor in meerdere soorten salontafels, maar het heeft wel echt zijn eigen stijl. Het ziet er erg modern en netjes uit en het is heel stijlvol. Dit komt omdat je door het glas de ondergrond kan zien. Als je dus een mooi tapijt hebt, dan wil je uiteraard een tafel met een glazen blad en niet één waardoor je het tapijt niet meer kan zien. Naast dat het erg stijlvol is, is het ook nog eens heel functioneel. Glas is namelijk erg makkelijk schoon te houden en je hoeft niet bang te zijn dat er vlekken ontstaan. Met een houten tafelblad is dit altijd een grote zorg.  

Salontafelsets  

Wat tegenwoordig ook erg populair is, is het hebben van een salontafelset. Dit zijn meerdere delen die samen de gehele salontafel maken. Zo heb je bijvoorbeeld drie ronde tafels die je in elkaar kan schuiven. Ingeschoven heb je veel ruimte om te lopen. En als je meer tafelruimte nodig hebt kan je de kleinere tafels eronder vandaan schuiven om ze meer tafelruimte te creëren. Heel functioneel, maar het ziet er ook nog eens fantastisch uit.  

Comment here