TuinWonen

De perfecte overkapping voor jouw tuin

De perfecte overkapping voor jouw tuin

Meer ruimte in de tuin of meer ruimte in huis? Dat is een typisch Nederlands dilemma. Want het is vaak koud of het regent. Dan heb je meer aan binnen ruimte. Maar in de zomer kan het ook écht zomer zijn met heerlijk weer, dan wil je meer ruimte in de tuin. Wat nou als dit allebei kan? Met een perfecte overkapping!

Veel glas

De perfecte overkapping biedt zowel binnen- als buitenruimte. Door een overkapping aan je huis te bouwen met glas aan alle kanten en een grote glazen schuifdeur, creëer een grote lichte ruimte die je als binnenruimte kan gebruiken als je de deur sluit of al buitenruimte kan gebruiken als je de deur volledig opent. Wanneer je alles sluit heb je eigenlijk een extra kamer toegevoegd aan je huis. De overkapping zal al veel isolatie bieden maar met wat extra accessoires en tochtstrips wordt het een volwaardige ruimte. In de zomer schijf je de deur gemakkelijk helemaal open en is het echt alleen een overkapping. Door dat alles van glas is komt er veel licht binnen en verlies je dit niet in de rest van je huis.

Zonwering

Een volledig glazen overkapping heeft ook een nadeel. Dat is de zon. Je creëert niet meteen een schaduwplek onder een glazen overkapping. Gelukkig bestaat daarvoor speciale overkapping zonwering. Deze kun je, net als een zonnescherm, uitklappen wanneer het nodig is. Zo bepaal je zelf wanneer je wel of geen zon in je tuinkamer of overkapping wil hebben. In de koudere maanden kun je de zonwering volledig ingeklapt laten om zo veel mogelijk licht door te laten en in de warmere maanden schuif je de zonwering uit om van een fijne schaduwplek te kunnen genieten. Deze zonwering gaat volledig automatisch en is makkelijk te bedienen met een handzender. Zo hoef je op een warme dag niet nog extra te zweten voor het aanbrengen van zonwering.

Comment here