Tuin

De kleinste trampolines voor het grootste springplezier

Met een kleine trampoline kun je vaak net zo hoog springen als met een supergrote trampoline. Het grootste verschil is het maximaal belastbare gewicht. Hoe groter de diameter van de trampoline, hoe groter het maximaal belastbare gewicht wordt. Kleine trampolines zijn perfect voor kinderen die voor het eerst kennis maken met een tuintrampoline. Leren springen, balans vinden en krachtontwikkeling in een veilige en vertrouwde omgeving. Naast trampolines is er nog veel meer leuk speelgoed speciaal voor in de tuin. Wij geven je hier wat leuke tips om jouw kind te verassen met het leukste speelgoed en heb je interesse in een trampoline, neem dan eens een kijkje bij Vikingchoice.nl!

Alle soorten en maten trampolines op een rijtje

De kleinste trampolie wordt gezien als de 183 cm trampoline. Op deze trampoline kun je maximaal met 2 kleine kinderen tegelijk springen. De trampoline 244 is de eerstvolgende maat en is tevens de meest gangbare maat in Nederland. Door zijn compacte formaat past hij perfect in de kleine en middelgrote tuinen. De volgende stappen zijn de 305 en de 366 trampolines. Ideaal voor de middelgrote tuinen. Tot slot heb je de trampolines met een diameter van 4,5 meter of groter. Hiervoor heb je een flinke tuin nodig. Een basic trampoline bestaat vaak uit het frame, de veren, de rand en de springmat. Liever wat meer luxe en veiligheid? Kies dan voor een trampoline met veiligheidsnet en opstapladder.

In de grond of op de grond ?

Je kunt in feite twee soorten trampolines onderscheiden. Namelijk een in-ground trampoline of een on-ground trampoline. Het eerste type wordt ingegraven en heeft geen eigen poten systeem. In on-ground trampolines worden letterlijk op de grond geplaatst en dragen de belasting via de U-vormige poten die deel uit maken van de constructie. Maar wist je dat je een trampoline met eigen poten ook gewoon in kunt graven. Plaats onder ieder contactpunt met de grond een flinke stoeptegel zodat de poten niet verder kunnen zakken in het gegraven gat. Het enige nadeel hiervan is dat je een stukje dieper moet graven zodat de trampoline helemaal in het trampoline gat verdwijnt.

Liever duiken in plaats van springen?

Hou je niet zo van springen en grote hoogtes? Neem dan een diepe duik in een opzetzwembad of opblaaszwembad. Naast het springen op de trampoline is zwemmen een van de leukste bezigheden voor kinderen, tieners en volwassenen. Even lekker kopje onder en wat verkoeling zoeken tijdens een hete zomerdag. Mocht een zwembad willen aanschaffen vergeet dat niet een stevige ondervloer te plaatsen. Vervang regelmatig je filters en chloor. Vergeet het zwembad ook niet af te dekken als je er geen gebruik van maakt. Zo voorkom je dat er bladeren, takjes en insecten in het zwembad belanden.

Comment here