DecoratieIdeetjesInterieurWonen

De juiste raambekleding voor een Scandinavisch interieur

De juiste raambekleding voor een Scandinavisch interieur

Minimalisme mag dan trendy zijn, er is één strak design die nooit uit de mode zal raken: Scandinavisch interieurdesign. De stijl is zo populair omdat het zowel onze opgeruimde neigingen als ons verlangen om in een uitnodigende en comfortabele omgeving te leven aanspreekt. De meeste van ons weten wel dat de basis principes van deze stijl lichtgekleurd hout, strakke meubels en minimalisme zijn. Maar wat doe je eigenlijk met je raambekleding? Wij vertellen het je!

Zorg voor veel natuurlijk licht

Scandinavisch interieurdesign staat bekend om zijn minimalistische kleurenpaletten, gezellige accenten en opvallende moderne meubels. Ontwerpers spelen vaak met natuurlijk licht, wat een hot onderwerp is in Scandinavische landen. Het is dan ook van belang dat je raambekleding kiest die hierbij aansluit. Ben je fan van gordijnen? Zorg er dan voor dat ze een stuk breder zijn dan je raam, zodat ze overdag het natuurlijke licht niet belemmeren. Dienen de gordijnen enkel als accessoire? Ga dan voor doorschijnende gordijnen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over lichtblokkering en je de ruimte uitnodigend houdt.

Kies voor simpele raambekleding

Een Scandinavisch interieur staat voor minimalisme en simpliciteit. Ga dan ook niet voor drukke printen of felle kleuren wanneer je raamdecoratie gaat kiezen. Denk eerder aan witte rolgordijnen of lichthouten jaloezieën. We suggereren nu lichte kleuren, maar het is zeker niet ongebruikelijk om wat donkerdere tinten toe te voegen aan je design. Hoge contrasten zijn namelijk ook een kenmerk van Scandinavisch interieurdesign, zolang het maar niet té wordt. Tenminste, niet zolang je je aan het Scandinavische kleurenpallet vast wilt houden.

Behoud strakke lijnen

In een Scandinavisch interieur vindt je strakke meubels die in rechte lijnen tegenover elkaar staan. Om dit te complimenteren moet je raambekleding perfect passen op de raam. Goed passende jaloezieën en vouwgordijnen zijn dan ook een uitstekende keuze voor een minimalistische kamer als deze.

Comment here