Wonen

De beste wasmachine voor bij u thuis

Een wasmachine is natuurlijk nodig in elk huishouden. Maar hoe weet u nou wat voor wasmachine bij u past. Een groot gezin heeft natuurlijk zeker een grotere wasmachine dan een koppel dat net samen is gaan wonen. Bent u net samen gaan wonen met een vriend of met een partner, dan raden wij aan om te kijken naar wasmachines 7 kg. Deze hebben meestal een goede vulcapaciteit voor twee personen. Of draait u juist een wat grotere was, dan raden wij juist een wasmachine van 8 of 9 kg aan, oftewel met een grotere vulcapaciteit.

Wat voor vulcapaciteit heb ik nodig?

Maar waar zou je aan kunnen denken met een wasmachine van 7kg. Zoals gezegd werkt deze wasmachine optimaal voor een huishouden van twee personen. In een wasmachine van 7 kg heb je meer dan genoeg ruimte voor handdoeken en beddengoed. Maar heeft u bijvoorbeeld een tweepersoonsbed en wilt u de lakens van dit bed wassen, dan raden we aan om naar een wasmachine met een vulgewicht van 8 of 9 kg te kijken. U hoeft niet te kijken naar een kleinere wasmachine om energiezuiniger te zijn. Allebei de soorten wasmachines zijn door slimme innovaties bijna even energiezuinig. Daardoor is de keuze die u moet maken echt gerelateerd aan de hoeveelheid was die u moet wassen, wat dus de vulcapictieit is.

Wat als ik mijn was wil centrifugeren?

Wil je naast het wassen ook een wasmachine die snel centrifugeert? Dan raden wij u aan om te kiezen voor een wasmachine met een toerental rond de 1400 of 1600 toeren. Dit valt ook te vinden bij wasmachines van 7 kg. Handig om te weten is dat hoe hoger het toerental van de wasmachine is, hoe droger de was uit de trommel komt. 

Denkt u ook dat u een wasmachine van rond de 7 kg nodig heeft, of juist een wat grotere wasmachine rond de 8 of 9 kg? Of wilt u verder kijken naar andere opties? We raden aan om goed te kijken naar wat u van plan bent om te wassen voor het aanschaffen van een wasmachine zodat u zeker weet dat u de juiste vulcapaciteit kiest voor uw huishouden.

Comment here