Wonen

De belangrijkste dingen bij het kopen en verkopen van je huis

Er zijn een aantal dingen erg belangrijk bij het kopen van je huis. We hebben het hier natuurlijk over de financiën, jouw eigen belangen bij een huis en het verkopen van jouw eigen huis. De huizenmarkt staat op dit moment op z’n kop, dus je huis zal veel waard zijn, maar je nieuwe huis zal ook extra geld kosten.

Financiën

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een nieuw huis is het op orde hebben van je financiën. Je moet weten hoeveel je te besteden hebt aan een nieuw huis. Zo kan je makelaar rekening houden met het bedrag dat je beschikbaar stelt. Er wordt geadviseerd altijd wel een makelaar in te schakelen. Zij kunnen enorm veel geld uit een huis halen en misschien wel het droomhuis van jou vinden. Daarnaast zou een lokale makelaar het beste zijn, omdat zij veel weten van de branche in dat plaatsje. Ook een taxateur zou ik lokaal gaan zoeken. Stel je woont in Zwolle, dan kun je bijvoorbeeld zoeken op makelaar Zwolle en taxatie Zwolle. Als het goed verloopt dan kan een makelaar veel geld halen uit de verkoop van jouw huis. Dat is natuurlijk wat je wil!

Wensen en eisen

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat je weet wat je wil. Je hebt een aantal wensen en eisen. Natuurlijk wil iedereen een mega grote villa met een zwembad en noem maar op, maar we moeten het realistisch houden. Een realistisch beeld van een leuk huisje is al een stuk beter. Om te weten wat je nou precies wil kun je bijvoorbeeld inspiratie op gaan doen van Pinterest bijvoorbeeld of Facebook. Zo kun je verschillende soorten keukens zien en verschillende soorten woonkamers. Zo kun je onderzoeken wat je leuk vindt en wat je uiteindelijk zelf wil. Welk bankstel, welke kleuren je wil in huis. Maak bijvoorbeeld een fotoweb. Dit is een web met allemaal verschillende foto’s erop, zo kun je wat plaatjes bij elkaar hangen en een mooi huis bij elkaar knutselen.

Comment here