Ideetjes

Autotransporter kopen?

Ben je van plan een autotransporter te kopen? In deze blog behandelen we alle informatie over autotransporters. Autotransporters, ook wel autoambulances genoemd, zijn grotendeels gelijk aan multitransporters. Het verschil zit in de 10 cm hoge reling rondom de autotransporter, waarbij de multitransporters uitgerust zijn met borden. De reling maakt het makkelijk om auto’s en machines te bevestigingen met autotransportbanden bijvoorbeeld. Ook worden de kosten van de zijborden bespaard.

Sommige autoambulances worden standaard geleverd met geïntegreerde oprijplaten die je eenvoudig onder de laadvloer van de trailer kan schuiven, een geremde handlier en een extra lange dissel met een opklapbaar neuswiel. De vloerplaten zijn meestal van betonplex en deze zijn erg duurzaam. Door deze verschillende dingen kan je jouw autotransporter helemaal eigen maken.

Laadvloerhoogtes van autotransporters

Je kan een autotransporter kopen die beschikt over een laadvloerhoogte van 53, 63 of 72 cm. De hoogte van de oprijhoek wordt bepaald door de laadvloerhoogte. De meeste autotransporters worden verkocht met een laadvloerhoogte van 63 cm. Bij deze hoogte heb je het aangename weggedrag dat bij 13 inch wielen hoort en de oprijhoek is hierbij klein genoeg om eenvoudig auto’s en machines te laden en lossen. Je hebt bij autotransporters waarbij de wielen naast de laadvloer zitten dus ook een lagere laadvloerhoogte. Dit is een mooi voordeel omdat een lager zwaartepunt ervoor zorgt dat de autotransporter stabieler op de weg ligt. Bij een autoambulance waarbij de wielen onder de laadvloer zitten maar je dus optimaal gebruik van de gehele breedte van de autotransporter. Daarnaast heeft de plaatsing van de wielen onder de laadvloer geen nadelig effect op de laadvloerhoogte, dat komt omdat dit model verkrijgbaar is in verschillende laadvloerhoogtes.

Een kantelbare laadvloer in mijn autotransporter?

Het chassis van de laadvloer en het frame zijn twee aparte onderdelen bij de uitvoeringen van een kantelbare autoambulance. Daarnaast wordt er bij een kantelbare autotransporter de laadvloer hydraulisch gekanteld. Op en afrijden wordt hierdoor ideaal omdat je een lage oprijhoek hebt. Bij autotransporters zijn er vaak korte oprijplaten nodig, maar soms vind je ook autoambulances waar standaard oprijplaten bij zitten.

Huren bij Aanhangwagendirect

Wil je graag een autotransporter maar wil je deze niet kopen? Dan is een autoambulance van Aanhangwagendirect huren misschien de juiste optie voor jou. Zij verhuren bijvoorbeeld een geremde autotransporter van 340 x 180 cm met een 2500 kg laadvermogen. Ook hebben ze een autoambulance van 1500 kg laadvermogen in hun assortiment. Je kan een gehuurde autotransporter voor verschillende dingen gebruiken zoals:

  • Auto’s
  • Machines
  • Quads
  • Tuinmachines

Let er wel op dat bij het huren van deze autoambulances een BE-rijbewijs noodzakelijk is. Tegenwoordig hoef je dus niet persé een autotransporter direct te kopen! Leasen is de nieuwste trend.

Meer weten van autotransporters?

Heb je nog een vraag over de aanschaf van een autotransporter? Of weet je niet precies welke autoambulances voor jouw doeleinden geschikt zijn? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij begeleiden jou door jouw vragen heen en geven een advies op maat. Zo kan jij jouw keuze makkelijker maken.

Comment here