Bouwen

Asbest bij het verbouwen, wat nu?!

Asbestonderzoek

Bij het verbouwen van een nieuwe woning kom je vaak gebreken tegen. Hoe vervelend dit ook is, er is vaak vrijwel niets aan te doen. Wanneer iets vervangen moet worden kom je er vaak niet onderuit, zeker niet als het gaat om de veiligheid van je woning en je eigen gezondheid. Een goed voorbeeld van een gebrek is een rot dak of muren die beschimmeld zijn. Asbest is ook een goed voorbeeld van een gebrek dat tijdens het verbouwen pas wordt opgemerkt. Het volgende moet je doen wanneer er zich asbest in je woning bevindt:

Asbestonderzoek

Het is verstandig om bij de constatering van asbest een onderzoek uit te laten voeren. Door een asbestonderzoek kunnen de asbesthoudende toepassingen in kaart worden gebracht. Of het überhaupt wel om asbest gaat, wat voor soort het is, waar het zich allemaal bevindt en of het materiaal nog wel in de juiste staat is. Alleen door een gedegen onderzoek kan het asbest probleem worden aangepakt en worden verholpen.

Asbest verwijderen

Komt uit het asbestonderzoek naar voren dat je last hebt van asbest, dan is het tijd om het asbest zo snel mogelijk te verwijderen. Dit kun je in sommige gevallen zelf doen, maar wij raden aan om hier een professioneel en gecertificeerd bedrijf voor in te schakelen. Zij gaan met de juiste apparatuur en bescherming voor je aan de slag en voeren het op de juiste wijze af.  Een partij die we hierin aanraden is Van Santen Advies, zij regelen alles van A tot Z!

Comment here