Geen categorie

Alles wat je moet weten over een kattenluik met chip

Wat is een kattenluik met chip?

Bijna elke katteneigenaar die een traditioneel kattenluik heeft gebruikt, heeft een verhaal over indringers die via het kattenluik hun huis binnenkomen. Hoewel sommige verhalen grappig zijn, kunnen andere behoorlijk serieus zijn.

Een malafide kat kwam bijvoorbeeld ooit het huis van een huiseigenaar binnen via een conventioneel kattenluik, viel de kat van de bewoner aan en spoot overal in huis. Bovendien komen vossen soms huizen binnen via kattenluiken, stalen ze voedsel en schaden ze de huisdieren van de bewoner.

Kattenbezitters weten hoe moeilijk het kan zijn om indringers uit hun huis te houden terwijl hun katten het kattenluik kunnen gebruiken. Magnetische kattenluiken zijn een optie, maar ze beschadigen de halsband van de kat.

Dit is de reden waarom veel katteneigenaren de veiligheid van hun huisdieren en hun huis nu in handen geven van efficiëntere en betrouwbaardere microchip kattenluiken.

Microchip kattenluiken

Een kattenluik met chip is verkrijgbaar bij merken als PetSafe, SureFlap en Cat Mate. Microchip kattenluiken kunnen worden geprogrammeerd om de microchip van uw kat te lezen en alleen voor hen te openen. Ze zijn een geweldige optie voor huishoudens met meerdere katten, omdat deze kattenluiken kunnen worden geprogrammeerd om de informatie van verschillende microchips op te slaan.

Microchip kattenluiken kunnen op dezelfde manier als normale kattenluiken in deuren, muren en ramen worden geïnstalleerd met tunnelverlengers en optionele adapters. Ze zijn ontworpen om huiseigenaren eenvoudig en snel te installeren.

Veel microchip-kattenluiken hebben een klauwbestendige deur en tochtstrip om het weer buiten te houden. Ze worden over het algemeen gevoed door batterijen en hebben een lange levensduur (meestal meer dan 12 maanden als een paar katten het gebruiken). Sommige microchip-kattenluiken hebben een indicatielampje dat knippert als de batterij bijna leeg is om u te waarschuwen.

De meeste microchip-kattenluiken hebben een viervoudig sluitsysteem. Hierdoor kun je het kattenluik op vier verschillende manieren vergrendelen:

  • Sta binnenkomst toe maar geen uitgang
  • Sta exit toe maar geen toegang
  • Sta zowel binnenkomst als uitgang toe
  • Volledig afgesloten

Deze instellingen zijn handig onder verschillende omstandigheden en geven u volledige controle over de roaming van uw kat. U kunt bijvoorbeeld het microchip-kattenluik in de volledig vergrendelde modus zetten, zodat uw katten het huis niet verlaten.

Comment here