Interieur

5 voordelen van houten vloeren

Een nieuwe vloer kiezen is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Je hebt ontzettend veel keus in typen vloeren. Om te beginnen alleen al met de materialen. Wat past het beste bij mij? Welk materiaal staat het best in mijn woning? Maar dit keer gaan we dieper in op houten vloeren. Wat zijn nou de voordelen van houten vloeren? 

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons leven en hierbij past een houten vloer erg goed. Wanneer een houten vloer goed onderhouden wordt kan het zo zijn dat een houten vloer bijna heel je leven mee gaat. Een ander voordeel is dat het meerdere keren geschuurd kan worden waardoor hij elke keer weer top eruit ziet. Dus voor gangen waar veel in gewandeld wordt of in ieder geval ruimtes die veel gebruikt worden is een houten vloer een ideale uitkomst! 

Het uiterlijk

Houten vloeren zijn niet alleen duurzaam maar ook nog eens erg mooi! Doordat de vloer zo lang mee gaat raakt het eigenlijk ook nooit echt op en hiermee wordt bedoeld dat een houten vloer eigenlijk tijdloos is. Houten vloeren staan bij verschillende stijlen het kan staan bij een strak en modern huis maar ook bij een klassiek interieur. Omdat hout een natuurproduct is creëert het ook een sfeervolle ruimte in huis. 

Makkelijk onderhoud

Daarnaast zijn houten vloeren ook nog makkelijk te onderhouden wat natuurlijk erg fijn is. Zo nu en dan schoonmaken met een stofzuiger en af en toe een keer goed dweilen is vaak al genoeg qua onderhoud. Hierdoor blijft de vloer schoon en zo gaat hij erg lang mee. Het is wel aan te raden om eens in de zoveel tijd onderhoudsolie te gebruiken die voor jouw vloer bestemd is om zo de levensduur te vergroten. 

Ideaal met vloerverwarming

Omdat hout een natuurlijk product is neemt het warmte erg goed tot zich. Veel houten vloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming maar niet allemaal. Vraag dit na bij een specialist zoals Martijn de Wit vloeren

Gebruiksvriendelijk

Ten slotte zijn houten vloeren erg gebruiksvriendelijk wanneer je namelijk iets laat vallen op een houten vloer kan je het eenvoudig herstellen. Wanneer er een deuk of kras in de vloer komt kan je het eenvoudig schuren en hierdoor verwijder je de gebruikerssporen. Zoals al eerder werd gezegd heeft hout als voordeel dat je het meerdere keren op kan schuren. 

Comment here