IdeetjesInterieurWonen

4 tips voor het inrichten van je woonkamer

Het inrichten van je woonkamer is alles behalve eenvoudig. Dit komt omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn en hoe meer keuzes je hebt hoe lastiger het wordt. Daarnaast beschikt niet iedereen over een grote woonkamer, dit is geen enkel probleem. Je woonkamer hoeft niet groot te zijn om sfeervol te zijn. Sterker nog sommige grote woonkamers zijn minder sfeervol dan kleine woonkamers. Maar waar let je nu allemaal op bij het inrichten van je woonkamer? 

Kleuren

Om te beginnen zijn de kleuren een erg belangrijk aspect van de inrichting van je woonkamer. Donkere kleuren laten namelijk je huiskamer kleiner lijken. In tegenstelling tot donkere kleuren laten lichtere kleuren juist je woonkamer groter lijken. Maak dus altijd gebruik van lichte kleuren. Daarnaast is het fijn als je veel natuurlijke lichtinval hebt dit zorgt er namelijk ook voor dat je woonkamer groter lijkt. De lichtinval & De lichte kleuren zorgen samen voor een prachtig effect. Maar creëer wel samenhang, gebruik dus lichte kleuren in combinatie met bijvoorbeeld donkere accessoires. 

Inrichting 

De inrichting is ook van cruciaal belang bij de woonkamer. Wanneer je een wat kleine huiskamer hebt is het handig om van te voren een prioriteitenlijst te hebben zodat je weet waar je aan toe bent. Zorg dat de tafel en de stoelen op een handige plek staan en houd rekening met looproutes. Stoelen kopen heeft bijvoorbeeld geen zin wanneer je inrichting nog niet klaar is. De kans is aanwezig dat deze dan net te groot of te klein uitvallen. De vloer is ook erg belangrijk in de inrichting. Ook dit laat de kamer groter lijken wanneer je een wat lichtere kleur pakt maar denk wel aan de samenhang van je woonkamer. 

Verlichting

Zoals al eerder is aangegeven in dit artikel is verlichting erg belangrijk voor je woonkamer. Wanneer er weinig natuurlijk licht in je woonkamer valt kun je ervoor kiezen om die plekken waar geen licht in valt te verlichten. Hierdoor creëer je meer ruimtelijkheid. 

Planten

Ook planten geven een extra sfeer aan je woonkamer, let er wel goed op wat voor soort plant je kiest. De ene vind het fijner om in de schaduw te staan terwijl de ander meer zon en vocht nodig heeft.

Comment here