IdeetjesWonen

4 Manieren om je bed gezelliger te maken

De winter komt er weer aan en dat betekent dat die mooie, rustgevende nachten in bed minder fantasie en meer realiteit worden. Als je je bed zo comfortabel mogelijk wilt maken, zijn er een paar eenvoudige en betaalbare items die je misschien over het hoofd ziet. Je brengt zoveel tijd door in bed dat een slechte slaapkwaliteit een diepgaand effect kan hebben op je leven. Met een lekker en comfortabel bed ben je ‘s morgens namelijk goed uitgerust. Zorg dat je deze dingen op orde hebt om een fijne nachtrust te hebben.

Een matrastopper

Een matrastopper kan net als een koudschuim topper comfort en ondersteuning bieden aan je bed. Dit geldt zeker als de aanschaf van een nieuwe matras niet aan de orde is. Een matrastopper beschermt je nieuwe matras tegen doorzakken en voortijdige slijtage. Bovendien beschermt het de matras tegen stof, vlekken, transpiratie en vocht, waardoor het een langere levensduur heeft. Als je standaard matras gloednieuw is maar niet zo comfortabel als je zou willen, kan een matrastopper de oplossing zijn.

Nieuwe lakens

Probeer flanellen beddengoed voor het meeste comfort. Deze zullen prettig aanvoelen op je huid en het uiterlijk van je bed verbeteren. Je kunt een aantal verschillende lakens uitproberen om erachter te komen wat het beste bij je past. Heb je er eenmaal een gevonden waar je je prettig bij voelt? Ga er dan voor!

Een fijn dekbed

Een donzen dekbed voelt licht en ademend aan, maar toch lekker warm en cocon achtig. Dit is natuurlijk ideaal voor de frisse herfst ochtenden. Als je wakker wordt, vouw het dan in een Z-patroon aan het voeteneinde van je bed. Zo geeft het dekbed een vleugje kleur aan de kamer terwijl het in een geschikte positie blijft voor het slapengaan.

Een verzwaarde deken

Vroeger werden verzwaringsdekens, ook wel zwaartekracht dekens genoemd, alleen gebruikt in psychiatrische klinieken, maar ze zijn nu algemeen beschikbaar. Glaskralen of poly korrels worden in de stof van de deken genaaid om het gewicht te geven. De druk stimuleert de aanmaak van serotonine en dopamine, wat resulteert in een rustiger gemoedstoestand. Er zijn verschillende voordelen, waaronder verbeterde slaapkwaliteit, minder angst en verlichting van slapeloosheid.

Comment here