Wonen

4 handige tips om je huis te verkopen in 2021

Je huis verkopen en verhuizen naar een nieuw adres is een grote overgang, maar het hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Leer hoe je een huis op de juiste manier verkoopt met deze 4 handige tips.

1. Zoek een gekwalificeerde makelaar

Een gekwalificeerde en goed presterende aankoopmakelaar Utrecht of in andere steden in Nederland te krijgen kost veel geld. Daarom is het goed om marktonderzoek te doen en welke makelaar in Utrecht goed bij je past. Zoek een makelaar die past bij jouw, de beste deal zal onderhandelen en jouw huis snel zal verkopen. Hoe verleidelijk het ook is om een ​​familielid, een vriend van de kerk of de vriend van de man van je neef je te laten helpen, kies altijd een gecertificeerde professional die ervaring heeft en die je huis in de kortst mogelijke tijd voor het meeste geld kan verkopen. Een ervaren aankoopmakelaar heeft hier het netwerk voor, niet een familielid die denkt dat hij goed is in verkopen.

2. Prijs je huis om te verkopen

Onthoud dit: jouw huis is alleen waard wat kopers bereid zijn te betalen. Daarom moet je objectief nadenken over de waarde van jouw huis. Als je lang genoeg in je huis hebt gewoond om herinneringen op te doen, kunnen die sentimentele banden je oordeel vertroebelen. Houdt je dus zoveel mogelijk aan de feiten wanneer je inschat voor hoeveel jouw huis je zou kunnen opleveren.

De beste manier om de waarde van jouw huis te bepalen, is door een makelaar te vragen een vergelijkende marktanalyse uit te voeren. In dit marktrapport wordt jouw huis vergeleken met andere huizen bij jouw in de buurt die qua grootte vergelijkbaar zijn, vergelijkbare kenmerken hebben, momenteel op de markt zijn of de afgelopen maanden zijn verkocht. Door de vergelijking kan jouw makelaar nauwkeuriger voorspellen wat kopers voor jouw huis zullen betalen.

Een marktrapport biedt verschillende pagina’s met informatie, inclusief foto’s en een kaart van alle eigendommen in de analyse. Een echte professional zal de tijd nemen om je door de resultaten te leiden, zodat je precies begrijpt hoe jouw huis presteert ten opzichte van de concurrentie. Met deze informatie bij de hand kun je met jouw makelaar samenwerken om een ​​concurrerende prijs vast te stellen die is gebaseerd op feiten, niet op emotie.

3. Stel een tijdlijn voor het verkopen van jouw huis

Haal het meeste uit de weken en maanden voorafgaand aan de verkoop van jouw huis. Als je een idee hebt wanneer je je huis wilt vermelden, deel je to-do-lijst dan op in hanteerbare hapklare stukjes. Een tijdlijn helpt je op weg. Uiteraard kun je deze aanpassen aan jouw eigen wensen en persoonlijke planning.

4. Overweeg om een ​​huis inspectie te krijgen voordat je een advertentie plaatst

De meeste huizenkopers weten dat het loont om een ​​woninginspectie te laten doen. Maar wist je dat het ook voor huizenverkopers een waardevolle tool is? Het is waar!

Een voorverkoop inspectie kost misschien een paar honderd dollar, maar het is goed besteed geld. Waarom? Omdat het kopers ervan kan weerhouden veel geld te eisen tijdens onderhandelingen.

Comment here