Tuin

3 voordelen van een trampoline

Trampoline springen zie je de laatste tijd steeds vaker. De laatste jaren zijn er ook ontzettend veel trampolineparken bijgekomen in Nederland. Je kan dus wel zeggen dat trampoline springen steeds populairder wordt. Het is niet alleen leuk om te doen maar het is ook nog is erg gezond. Wij zullen je 3 voordelen toelichten waarom jij een trampoline moet kopen!

Gezondheid

Om te beginnen is trampoline springen erg goed voor je gezondheid. Je bent lekker in beweging en je traint verschillende spieren terwijl je aan het jumpen bent! Je verbrandt calorieën doordat je in beweging bent. Daarnaast merk je niet echt dat je vet aan het verbranden bent omdat je aan het springen bent. Ook train je heel veel verschillende spiergroepen. Je denkt namelijk dat je alleen je benen traint doordat je aan het springen bent maar onbewust  kun je ook je rug, kuiten, schouders, armen en billen trainen. Ook zorgt trampoline springen voor een betere conditie. The American Council on Exercise heeft hier onderzoek naar gedaan en zij beweren dat trampoline springen even goed voor je is als hardlopen. 

Plezier

Trampoline springen doe je natuurlijk niet alleen maar voor je gezondheid maar met name voor je plezier! Vooral veel kinderen en jongvolwassenen vinden trampoline springen erg leuk. Dit komt natuurlijk omdat je erg hoog kunt springen en je er van allerlei kunstjes op kunt doen. Denk hierbij maar aan salto’s achter- en voorwaarts, schroeven, Arabieren en ga zo maar door. Trampoline springen kan ook gevaarlijk zijn maar er zijn voor zowat elk model wel veiligheidsnetten beschikbaar die de veiligheid verbeteren. Daarnaast heb je ook nog beschermkussens voor op de veringen zodat je daar niet tussen kan komen. 

Eenvoudig

Een trampoline kopen is zo gedaan alleen het opzetten duurt ietsje langer. Hooguit een paar uur ben je bezig met het opzetten ervan. Je zou ervoor kunnen kiezen om je trampoline in te graven als de mogelijkheid ertoe is. Het is dan wel van belang dat je diep genoeg graaft aangezien je niet met je voeten op de bodem wilt komen. Daarnaast gaat een trampoline erg lang mee wanneer je er zorgvuldig mee omgaat. In de winter is het handig om hem uit elkaar te halen zodat de veringen in goede staat blijven. 

Comment here