Wonen

3 tips om je zolder om te bouwen tot kamer

De zolder is een ruimte die vaak niet optimaal benut wordt. Echter kan je hier vaak hele mooie en praktische ruimtes van maken waardoor je op zolder een ideale kamer kan maken. Het is niet alleen goed en handig om een extra kamer te hebben maar ook de waarde van je woning kan hierdoor erg stijgen. Maar wat zijn nou tips om je zolder om te bouwen tot een kamer? 

Dakkapel 

Wanneer je zolder aan de kleine kant is zou je de ruimte aanzienlijk kunnen vergroten door een uitbouw te plaatsen zoals een dakkapel. Vaak maakt dit een enorm verschil waardoor je alsnog een kamer kan maken van de zolder. Daarnaast komt er nu ontzettend veel natuurlijk licht binnen waardoor de kamer nog groter lijkt dan voorheen. Een dakkapel is wel een investering in je woning aangezien ze niet heel goedkoop zijn. Daarentegen stijgt de waarde van je woning wel. 

De juiste indeling

Wanneer je zolder niet zo groot is en je ook geen budget hebt om te investeren in een dakkapel kan je toch vaak een leuke kamer maken. Het is aan te raden om een goede schets te maken van de ruimte zodat je weet waar dat de fijne ruimtes zitten en wat je nog kan gebruiken. Aangezien de ruimtes vaak niet zo groot zijn is het belangrijk om alle ruimtes goed te benutten. Doordat een dak vaak schuin afloopt heb je nutteloze ruimtes onderin. Maar wanneer je hier kastjes van maakt die schuin aflopen gebruik je de ruimtes alsnog erg handig. Daarnaast is er ook vaak een dakraam op zolder en deze kan je ook leuk aankleden. Door bijvoorbeeld velux dakraam rolgordijnen te plaatsen creëer je een leuke sfeer op je kamer en daarnaast bepaal je zelf hoeveel licht inval je wilt hebben. Op ilumio.nl staan veel verschillende varianten van dit soort gordijnen. 

Aankleding

Ten slotte is het belangrijk dat je de kamer leuk aankleedt. Koop daarom leuke accessoires waardoor de kamer lekker sfeervol wordt. Denk aan leuke foto’s kleine plantjes of kleine beeldjes etc. Als de ruimte er voor geschikt is kan je een zwevende plank ophangen dit creëert een erg leuke sfeer en is handig om spullen op te zetten. 

Comment here