Ideetjes

3 tips bij het koelen van je slaapkamer

Niets zo vervelend als een veel te warme slaapkamer in de zomer. Nu we pas recent de winter achter ons hebben gelaten, ben je er waarschijnlijk nog helemaal niet mee bezig. Toch kan het lonend zijn om nu alvast na te denken over hoe je komende zomer de hitte de baas blijft. Want voor je het weet is het standje sauna en ben je eigenlijk al te laat. In dit blog bespreken we drie niet-alledaagse manieren van koelen die ook nog eens goed voor het klimaat zijn, zoals een screen met zuignappen. Geen slurpende airco’s dus, maar verantwoorde oplossingen waar de planeet en jouw portemonnee blij mee zijn.

Koel koppie

Lukt het niet direct om je hele kamer te koelen, begin dan met het koelen van je hoofd. Want een koel koppie betekent meer rust in je lijf, letterlijk en figuurlijk. Tegenwoordig heb je daar speciale koelkussens voor die bestaan uit een speciale gel die warmte afvoert en voor verkoeling zorgt. Dat eindeloze gedraai met je kussen wordt door een koelkussen dus verleden tijd. Overigens zorgt een koelkussen ook voor een betere ondersteuning dan de meeste reguliere hoofdkussens waardoor je nachtrust ook op dat gebied wordt verbeterd. 

Planten zijn je beste vriend

Ook het plaatsen van planten in de slaapkamer kan een goede oplossing zijn om de temperatuur naar beneden te krijgen. Planten hebben namelijk een manier van zichzelf koelen waar jij ook de vruchten van plukt. Zet een treurvijg, rubberplant, vrouwentong, aglaonema of goudpalm in de slaapkamer en je hebt er een paar ‘groene airconditioners’ bij. Deze planten verdampen namelijk water via hun bladeren om zichzelf af te koelen waardoor ook de temperatuur in de ruimte daalt.

Absorberend zonnescherm

Als laatste kun je ook kiezen voor een zonnescherm dat je met zuignappen aan je raam bevestigd. Het grote voordeel hiervan is dat de warmte niet eens de kans krijgt om je slaapkamer binnen te komen. Het doek, dat je in de meeste gevallen aan de buitenkant van het raam bevestigt, absorbeert namelijk de warmte. Door de zuignappen kun je de zonwering monteren zonder te boren. Dat kan extra fijn zijn als je een huurhuis of monumentaal pand hebt. 

Kortom, er zijn genoeg alternatieve oplossingen om tijdens de warme zomermaanden je slaapkamer koel te houden. Door steeds vaker dit soort bewuste keuzes te maken, kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzame wereld.

Comment here