Interieur

3 stappen om te beginnen met een kerstdorp

Veel mensen kijken er naar uit: Kerstmis. Verlichting op straat, versierde kerstbomen en versierde huizen. Sommigen mensen kunnen er geen genoeg van krijgen en beginnen al vroeg met het bouwen van een kerstdorp. Zodra het kouder wordt, kun je de accessoires inslaan en beginnen! Maar waar begin je met het maken van een kerstdorp? Hoe maak je van je kerstdorp het meest fantastische kerstdorp?

De perfecte plek in huis

Het belangrijkste aspect bij het bouwen van een kerstdorp is de ruimte in huis. Wil je een groot kerstdorp? Zorg dan voor voldoende ruimte én hoogte. Het is ook erg belangrijk om te controleren of er voldoende stopcontacten in de buurt zijn. Zo niet, dan kunt je altijd beginnen met een verlengsnoer. Een goede plek in het kerstdorp is bij de boom of bij het raam. Je kunt bijvoorbeeld schragen of een houten werkblad gebruiken voor extra ruimte. Het belangrijkste is dat je het kerstdorp niet in de weg zit, zodat mensen er niet per ongeluk tegenaan botsen.

Thema

Het leukste aan het kerstdorp is dat je er alle kanten mee op kunt. Denk aan huizen, miniaturen, figuren, verlichting en meer. Alles is verkrijgbaar in verschillende stijlen. Hoe zorg je ervoor dat het heel mooi blijft? U kunt van tevoren één onderwerp kiezen. Lemax kersthuisjes zijn er in veel verschillende thema’s. Thema’s variëren van enge dorpjes tot de snoepwereld en van boerendorpjes tot kermissen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen creatie maken door meerdere thema’s te combineren. Laat je eigen creativiteit erop los, en creëer je eigen wondere kerstwereld.

 Het opbouwen kan beginnen

Als je eenmaal de locatie en het thema hebt bepaald, kun je doorgaan met het bouwen van het dorp. Begin met het bepalen waar je de kersthuisjes en verplichting gaat plaatsen. Dit is namelijk de basis van het dorp. Daarna kun je het dorp versieren met beeldjes, bomen en lantaarns. Houd de ondergrond zo eenvoudig mogelijk. Een deken of gekleurd papier is voldoende. Ja kan het nog uitgebreider maken, denk bijvoorbeeld aan nepsneeuw, mos, zaagsel en houtsnippers.

Comment here